3 Temmuz 2013 Çarşamba

DÜNYA KARDEŞLİK BİRLİĞİ HAKINDAKİ GERÇEKLER

dünya kardeşlik birliği mevlana yüce vakfı 


  1. başlarında vedia bülent önsün çorak hanımefendinin bulunduğu, tüm kutsal dinleri (ve hatta uzaylıları!) birleştirerek new age bir din oluşturmayı amaçlamış, bilgi kitabi isimli kutsal kitapları ile dünyayı sevgi pıtırcığına dönüştürmeyi amaçlayan tuhaf topluluk/dernek.

    çok güzel göz boyama taktikleri vardır bu adamların. önce insanlık için uğraştıklarını zannedersiniz lakin toplantılar devam ettikçe parasal mevzular ağır basmaya başlar.

    ayrıca yakın geçmişte kendi ana-babamı da pençelerinden kurtardığım lay lay lom örgüttür.

    apayrıca bakınız:
    http://www.ozeldedektif.com/mevlana.html
    (tyrigonath, 04.07.2006 20:30)
  2. yaklaşık 15 senedir çok yakınım bir insanı kaptırdığım şerefsiz, adi, sömürgeci, vantuz topluluk.
    geberesice bülent denen o kadın da sözde 2003 yılında öleceğini * vahiy almış idi.
    5 senedir geberecek, hasretle bekliyoruz.

    haklarında anlatılacak çok şey var. nerden başlasam.

    bir kere mor renge kafayı takmış 60 yaş üstü teyzeler görürseniz %80 bu oluşumdandır. mor renge, kozmik hedelere, yıldızlarla, boyutlarla fena halde kafayı bozmuşlardır. bu teyzeler de bir nevi misyonerdir, otobüste çarşı pazarda zararsız görünüp etraftaki gençleri çekmeye çalışırlar. özellikle kadınları. başlarındaki bülent kokonası da ismine bakmayın bir kadındır.

    kadınlar onlara göre özgür birey olmalıdırlar her insan gibi. aile kavramı kesinlikle yanlıştır, sadece boyut atlamak için aşılan bir kademedir aile. aslolan bu allah'ın belası topluluktur, can baş ona verilmelidir. ama birey tek başına ayakta durmalıdır ıvır zıvır. masonlukla benzer yanı çoktur, çünkü bu misyoner teyzelerin hiç biri çulsuz değildir. leopar desenli kürkler, acaip şapkalar değişmeyen moda itemleridir.

    bilgi kitabı var bi de, allahlık. başka ne sıfat kullanılır? sözde 4 kitaptan sahih olan ayetler birleştirilmiş ve ortaya çıkarılmış bir kitaptır. devamı geliyor ama, nasıl mı? bülent hanım'a uzaylıların gönderdiği titreşimler vasıtasıyla!
    la havle. *
    (forever young, 22.11.2008 21:21)
  3. Dünya Kardeşlik Birliği Derneği ve Mevlânâ Yüce Vakfı'nın geçmişi 1980'li yıllara kadar dayanıyor. Vedia Bülent Çorak, izmir'de ruh çağırma ve hipnoz toplantılarına katılan bir ev kadınıyken 1 Kasım 1981'de uzaylı güçler tarafından kendisine mesaj verildiğini iddia ediyor. Eşinin bile kendisine inanmadığı Çorak, bir süredir psikiyatrik tedavi de görüyor. Sonra daha da ileri giderek uzaydan geldiğini, peygamber üstü bir varlık olduğunu ve hatta yüce yaratıcının yeryüzündeki yansıması olduğunu söylüyor. 1993 yılında istanbul'a taşınan Çorak, Dünya Kardeşlik Birliği Evrensel Birleşim Merkezi Derneği ile Mevlânâ Yüce Vakfı'nı kuruyor. Örgüt, dernek ve vakıf merkezi olarak da Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki aynı adresi kullanıyor. Bülent Çorak'ın, UFO'lar aracılığıyla fasikül fasikül yazdırıldığı iddia edilen ve 'Bilgi Kitabı' denilen 621 sayfalık bir kitabı bulunuyor.

    Vakıfta adı yolsuzluğa karışan 8 kişinin görevden uzaklaştırılması için yargı yolu açılırken, konuyla ilgili hazırlanan müfettiş raporu içişleri Bakanlığı ve Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. Kendisini bir nevi 'sahte peygamber' ilan eden Vedia Bülent Çorak ve vakfıyla ilgili istanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü müfettişleri tarafından inceleme yapıldı. Vakıftan ayrılan eski üyelerin yaptığı şikâyet üzerine başlatılan inceleme sonucu hazırlanan 43 sayfalık müfettiş raporunda, tarikat yapısına bürünen vakfın Anayasa ve yasalara aykırı faaliyetler yürüttüğü tespit edildi. Raporda, "Vedia Bülent Çorak'ın vakfı alet ederek, inanç istismarıyla para topladığı; ancak bu açıkta tutulan paraların çok büyük kısmını vakıf kayıtlarında resmileştirdiği, yani nitelikli dolandırıcılık yapıldığı iddiası söz konusu." ifadelerine yer verilirken, bağış gelirleriyle bağış makbuzları arasında uçurum bulunduğu belirlendi.

    Yapılan incelemelerde Çorak'ın vakıf harcamaları diye lanse ettiği yaklaşık 465 bin YTL'yi yandaşlarının kasasına aktardığı, daha sonra yapılan yasal incelemeler üzerine bunların tekrar vakıf bağışı gibi kayıtlara geçirildiği anlaşıldı. Müfettişler, vakfın kasasına giren paraların nereye harcandığının tespitini istedi. Öte yandan, Vedia Bülent Çorak'ın kendi adına bastırdığı paralardan da 2003 ve 2004 yıllarında toplam 17 bin 500 YTL bağış geliri elde ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine, vakıflarla ilgili tüzüğün 23. maddesini ihlal eden Yönetim Kurulu Başkanı Necip Kışlalı, Başkan Yardımcısı Necla Kavruk, üyeler Ayfer Gürel, Veda Duru, Erkut Yeğen, Rona Tığlı, Serap Yaşlıoğlu ve Özden Özat'ın hakkında mahkemece 'işten uzaklaştırılma' davası açılması talep edildi. Raporda, Çorak'ın, kendisinin Atatürk'ün reenkarnesi olduğunu iddia ettiği kaydedildi.
    *

1 yorum:

  1. Doğal yaşamda farklı türlerin birbirlerine yardım etmesi diye bir ilişki türü yoktur.
    Farklı bir tür için ya avcısınızdır yada yem veya hiçbir ilişkiniz yoktur.
    Her tür ancak kendi türünden varlıklarla bir arada yaşar ve ancak birbirleriyle yardımlaşır.
    O yüzden farklı bir tür olan uzaylıların (cinlerin) insanlara yardım etmesi veya bilincini yükseltmesi diye birşey sözkonusu değildir.
    Cinler (kimisinin dediği gibi uzaylılar) insanlar tarafından algılanamayan ama insaları yönlendirebilen ve insanlara kitaplar yazdırtabilen varlıklardır.
    Bilgi kitabı sözde uzaylı dostların (cinlerin) sürekli insanlığa yardımından bahis eder.
    Bi lgi kitabının insanlığa yardım için yazdırıldığı doğru değildir.
    Bilgi kitabı cinlerin (uzaylıların) insan (bilinçli enerji) avlamak için yazırdıkları bir kitaptır.
    Yem olmayın

    Altın Çağ Bilgi Kitabı, müritlerini uzaylıların otoritesi ve kudreti karşısında boyun eğmeye mecbur ederken Kuranı Kerim, müminlerin yaşam içerisinde ki, bütün totemlere karşı bedeli ne olursa başını dik tutmasını ister. Öyle ya Allah'a kul olmayan nefsine ve mahlukata kul olur.

    YanıtlaSil