28 Haziran 2013 Cuma

SAHTE PEYGAMBERİN ELEMANLARI TÜRKİYEDE CİRİT ATIYOR AMAN DİKKAT


SAHTE PEYGAMBERİN ELEMANLARI BİLECİKTE!
( Ö Z E L   H A B E R )
     Kamuoyunun sahte peygamber olarak bildiği Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı Başkanı Vedia Bülent Çorak'ın elemanları Bilecik'te de faaliyete başladı. Bilecik'teki işyerlerini gezen, vakfın broşürlerini dağıtan Vakıf elemanları, yandaş toplamak için çalışıyor.
     Son yıllarda Bilecik'te de misyonerlik faaliyetleri de hız kazandı. Bilecik'te görmeye alışık olmadığımız insanlar, farklı dinden, farklı mezhepten ve farklı inançlardan insanlar Bilecik'te boy göstermeye ve faaliyetlerde bulunmaya başladı. Geçtiğimiz yıl gazetemizde 'Bilecik'te bir bu eksikti; misyonerler Bilecik'te cirit atmaya başladı' başlıklı haberlerimizde konuyu gündeme getirmiş, yetkililerin dikkatini çekmiş ve kamuoyunu uyarmıştık. Çünkü, bazı mültecilerin Bahailik propagandası yapıyor, broşür dağıtıyor ve din dışı inançları Bilecik halkına dikte ediyorlardı.
     Aradan bir yıl geçtikten sonra, şimdi de kamuoyunda sahte peygamber olarak bilinen, Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı Başkanı Vedia Bülent Çorak'ın elemanlarının Bilecik'te faaliyete başladığı öğrenildi. Önceki gün Bilecik'e gelerek şehirde incelemelerde bulunan Vakıf elemanı, bazı işyerlerine giderek çalışanlara ve vatandaşlara telkinlerde bulunmuş ve kendilerinin kutsal saydığı kitaplardan fasiküller vermiş. Görüştüğü kişilerin, Vakıfla birlikte faaliyet gösteren Dünya Kardeşlik Birliği Evrensel Birliği Birleşim Merkezi Derneği'ne üye olmasını isteyen vakıf elemanları, üyelik broşürü de bırakmış. Faaliyetlerine birkaç gün ara veren sahte peygamberin elemanlarının önümüzdeki günlerde tekrar Bilecik'e gelerek yapılanmayı tamamlamak istedikleri belirtildi. Amaçları ise, vakfı Bilecik'te etkin hale getirerek her gün Bilecik'te ne olup bittiğini öğrenmek. Çünkü vakıf elemanı her gün gece vakıf merkezini arayarak Bilecik'teki olup biten her şeyi anlatmak zorunda.
     Kim bu sahte peygamber?     Olayın istihbaratını aldıktan sonra yaptığımız kısa bir araştırmada karşımıza çok ilginç iddialar çıktı. İddiaların başında, Vakfın kurucusu Vedia Bülent Çorak'ın kendini peygamber ilan ettiği, Bilgi Kitabı adı altında bir kitap yazdığı ve bu kitabı son kutsal kitap olarak lanse ettiği geliyor. 1966 yılında başlayan bu akımın 1993 yılında resmileşen yapı, 2014 yılında kıyametin kopacağını ve kendi kutsal kitaplarının hüküm sürmeye başlayacağını iddia ediyor. Bu nedenle geçmiş dinleri ve bu dinlerin getirdiklerini inkar eden, vakfın uzaylı anlayışı mevcut ve vakfın kurucusu  Vedia Bülent Çorak, alfa kanalından kendisine ilahi mesajlar geldiğini de iddia ediyor. Dünyanın bir çok ülkesinde yapılanması olduğu, Türkiye'de ise bir çok şehirde yapılanmasını tamamlayan vakfın, 81 ilde örgütlenmeyi hedeflediği belirtiliyor.
     Yolsuzluk iddiası
     Vakfın adı kamuoyunda ilk kez yolsuzluklarla duyuldu. Geçtiğimiz yıl vakıftan ayrılan bazı üyeler vakıfta yolsuzluk olduğu iddialarını ile yargıya başvururken, bu konuda müfettişler geniş bir inceleme ve araştırma yaptı. Müfettişlerin hazırladığı 43 sayfalık raporda ise; “Gelirlerin bir kısmını kayda almayarak kayıt dışı tuttukları, yolsuzluğa elverişli ortam hazırladıkları kanaat edildi” denildi ve inanç istismarı yaparak nitelikli dolandırıcılıkta bulunulduğu iddia edildi. Davanın şu anda hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz ama, 84 yaşındaki Vakıf Başkanı ve peygamber olduğunu iddia eden  Vedia Bülent Çorak'a kayıp trilyonlar sorulmuş.
     İstihbarat faaliyeti mi?
     Vakıf elemanları ile ilgili ortaya atılan bir başka iddia ise istihbarat faaliyetlerinde bulunmaları. Çünkü, vakfın illerdeki temsilcileri, hergün vakıf merkezini aramak ve bulundukları ilde olup bitenler hakkında vakfa bilgi vermek zorunda. İldeki yöneticiler, siyasi, sosyal ve kültürel faaliyetler, düzenlenen programlar, daha doğrusu her şeyi vakfa bildirmek zorundalar. Vakfın bu bilgileri neden ve ne amaçla topladığı, nasıl değerlendirdiği merak ediliyor.
     Kocasını bile inandıramamıştı
     Kendisinin peygamber, hatta peygamberler üstü olduğunu iddia eden Vedia Bülent Çorak, İzmir’de ruh çağırma ve hipnoz toplantılarına katılan sıradan bir ev kadınıyken, bu faaliyetlerinden olsa gerek faklı bir ruh haline girip, uzaylı güçlerden mesaj aldığını iddia etmeye başlar. Bu sırada psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen Çorak'a eşinin bile inanmadığı ifade ediliyor. Çorak'ın iddiaları arasında, uzaydan geldiğini, peygamber üstü bir varlık olduğunu ve hatta yüce yaratıcının yeryüzündeki yansıması olduğu da bulunuyor. 1993 yılında İstanbul’a taşınan Çorak, Dünya Kardeşlik Birliği Evrensel Birleşim Merkezi Derneği ile Mevlana Yüce Vakfı’nı kuruyor. Bülent Çorak’ın, UFO`lar aracılığıyla fasikül fasikül yazdırıldığı iddia edilen ve `Bilgi Kitabı` denilen 621 sayfalık bir kitabı bulunuyor.
     Diyanet: Kitap çelişkilerle dolu
     Çorak'ın iddialarını ve kitabını incelemeye alan Diyanet İleri Başkanı, 15 profesör ve doçent,  kitabın baştan sona çelişkilerle dolu olduğunu, hiçbir dini, bilimsel ve edebi dayanağının olmadığını belirtiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın raporu şöyle:
     “Baştan sona çelişki ve tutarsızlıklarla dolu olduğuna yüzlerce örnek gösterilebilecek `Bilgi Kitabı`, din kitabı olmak bir yana, hiçbir bilimsel, edebi ve felsefi düşünce niteliği de taşımamaktadır. Halkımızın zihinlerini karıştıracak, onları hem İslâm dışı, hem de akıl ve bilim dışı yönlere sevk edecek, böylece ülkemizde din ve mezhep kavgaları yaratabilecek, dînî ve millî birlik ve bütünlüğümüzü bozabilecek nitelikler taşıyan bu kitabın zararlı bir yayın olduğuna karar verilmiştir.”
     Böyle bir yapının elemanları, Bilecik’te de örgütlenmek için çaba harcıyor. Bakalım sonuç ne olacak..?

1 yorum: